Eveline Ypma muziekeducatie brengt gitaar- en keyboardlessen na schooltijd naar scholen in Geuzenveld en Slotermeer.

Uit onderzoek blijkt dat het bespelen van een instrument veel voordelen heeft op de ontwikkeling van kinderen. Voorbeelden van vaardigheden die verbeteren zijn: gericht luisteren, het concentratievermogen, motorische vaardigheden, creatief denken en het ontwikkelen van een muzikaal gehoor helpt bij dyslexie en taalontwikkeling.

Het project
In september ben ik begonnen met het geven van naschoolse instrumentlessen op gitaar en keyboard op scholen in Geuzenveld en Slotermeer. De reden daarvoor is dat ik hier ben komen wonen en ik het idee heb dat de drempel om op muziekles te gaan in deze buurt iets hoger is. Dan wel door de kosten, dan wel door de afstand tot de dichtsbijzijnde muziekschool. Vandaar dat ik nu met de muziekinstrumenten naar de scholen kom om muzieklessen in deze vertrouwde locatie te geven. Dankzij Fonds voor Nieuw-West bied ik ook de optie aan om een instrument een jaar lang te lenen en beginnen de kinderen de muzieklessen met gratis lesboeken.

Op de Vlughtschool ben ik dit jaar begonnen met een jaartraject en ik geef daar wekelijks keyboardles aan een groep van 4 en gitaarles aan een groep van 3 kinderen. Ze zijn heel gemotiveerd en gaan eind dit jaar zelfs optreden!
Op 't Koggeschip ben ik nu met de 2e groep kinderen bezig die in 8 lessen keyboard en gitaar leren spelen. Ook zij zijn heel enthousiast dat ze liedjes die ze kennen op een instrument kunnen spelen.

Kosten
De kennismakingslessen worden vaak grootendeels door de scholen betaald, wel wordt er vaak een kleine bijdrage aan de ouders gevraagd.

Bij een inschrijving van een jaar lang muziekles (30 lessen) in groepsverband (3 á 4 kinderen) betalen de ouders. De kosten hiervan bedragen €295 euro, dit bedrag kan ook in termijnen betaald worden.

Overzicht
Kennismakingslessen: kleine bijdrage, bepaald door de school
Een jaar lang les: €295

Over mij
Ik ben Eveline, opgegroeid in Osdorp en nu woonachtig in Geuzenveld. Als kind zat ik op gitaarles en later op basgitaarles op de muziekschool Amsterdam. Daar ontwikkelde ik me door als bassist waarmee ik op het conservatorium van Amsterdam pop heb gestudeerd. Mijn interesse voor muziek kon ik doorontwikkelen waardoor ik er mijn beroep van heb kunnen maken en waardoor ik mijn eigen muziek en projecten kan realiseren.

Sinds ik in Geuzenveld woon zie ik kinderen als mijzelf niet zo vaak om mij heen. Dit omdat er geen muziekschool in de buurt is, maar ook omdat het lijkt alsof kinderen uberhaupt geen kennismaking met muziek krijgen. Omdat gitaar spelen voor mijzelf als kind zoveel betekend heeft wil ik dat ook met de kinderen in deze buurt delen. Ik besloot om instrumentlessen naar de kinderen toe te brengen zodat iedereen kennis kan maken met het spelen van een instrument en zodat de kinderen niet zelf naar een muziekschool ver van huis hoeven af te reizen. En waar kan dat beter dan op je eigen school?
Door een hele fijne samenwerking met de Vlugtschool kan ik dit schooljaar de eerste 7 kinderen structureel wekelijks gitaar- en keyboardles geven!
In de ogen van deze kinderen zie ik mezelf weer een beetje terug op het moment dat ik de eerste liedjes op mijn gitaar leerde spelen. Het enthousiasme, de leergierigheid en het plezier spat ervanaf! Dat is de drijfveer voor mij om op zoek te gaan naar samenwerkingen met andere scholen.
Niet lang daarna ben ik ook bij 't Koggschip en de Timmotheusschool van start gegaan met kennismakingslessen en ik hoop dat ik zo uiteindelijk meer kinderen kan voorzien van structurele instrumentlessen het hele schooljaar door.

Voor scholen
Ik werk graag met zoveel mogelijk scholen in Geuzenveld en Slotermeer samen om ook zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met het spelen van een instrument. Hiervoor zijn verschillende naschoolse opties die per school verschillend samengesteld kunnen worden.
Interesse? Mail of bel me dan gerust!
Contactgegevens staan onderaan deze pagina, of bij de pagina 'contact'.p pagina.